Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΘΑΒΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Σκουπίδια από την πόλη της Τρίπολης έρχονται και θάβονται την νύχτα σε περιοχή της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα πλησίον του χωριού Γέφυρα και Περιβόλια.

Η διαδικασία αυτή γινόταν αρκετές νύχτες τώρα αλλά χθες το βράδυ έγινε καταγγελία στο Α.Τ.Μεγαλόπολης και αμέσως μετά, με την διαδικασία του αυτοφώρου έγινε η σύλληψη 3 οδηγών - ο τέταρτος διέφυγε - και έγινε γνωστό το γεγονός.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία και το Δασαρχείο και αναμένονται νέα σύντομα.
Διαβάστε περισσότερα..

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ !!



¨Ουδέν Μονιμότερον του Προσωρινού¨ είναι μια παλιά λαϊκή ρήση που βρίσκει εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις.
Στην δική μας περίπτωση , στην πόλη της Μεγαλόπολης , βρίσκει εφαρμογή στις διαδικασίες που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια οι Δημοτικοί μας Άρχοντες.

Και όταν λέμε διαδικασίες αναφερόμαστε στις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ !!

Ο προηγούμενος Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης έκανε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ  και είχε κατηγορηθεί για αυτό έντονα από πολλούς αλλά και από τον σημερινό Δήμαρχο Παναγιώτη Μπούρα.

Και μετά το 2007 , ενώ θα περιμέναμε όλοι να μπει ένα φρένο και ένα μέτρο στις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ , βλέπουμε δυστυχώς η κατάσταση να έχει ξεφύγει εντελώς.

Και το χειρότερο είναι ότι πλέον έχει χαθεί και το μέτρο και ο έλεγχος αλλά και η ηθική.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι ¨ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ¨ και χωρίς κανέναν ενδοιασμό προχωράει σε αλλεπάλληλες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ  σε κολλητούς, φίλους και ανθρώπους του δικού της στενού περιβάλλοντος.

Εταιρία Δημοτικού Συμβούλου, Εταιρία  που εργάζεται σε υψηλό πόστο κόρη Δημοτικού Συμβούλου, Εργολάβοι που φαίνεται να έχουν στηρίξει εκλογικά και οικονομικά τον νυν Δήμαρχο έχουν τον πρώτο λόγο στις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ  και παίρνουν την μερίδα του λέοντος.

Σίγουρα ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε Δήμαρχο να επιλέγει. Όμως όταν θέλει ένας Δήμαρχος να  μας πείσει ότι είναι Δήμαρχος ΟΛΩΝ των πολιτών , πρέπει να προσέχει να τηρεί και τα προσχήματα!

Και αυτό στην περίπτωση της Μεγαλόπολης δεν γίνεται δυστυχώς!!!

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση και να αλλάξουν οι κανόνες.

Είναι άμεση ανάγκη να δοθούν στην δημοσιότητα οι λίστες με τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον Δήμο Μεγαλόπολης και να μάθουμε όλοι ποιοι παίρνουν τα έργα και ποιοι έχουν μοιραστεί τα 3 - 4 ίσως  και παραπάνω εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάει σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στην Μεγαλόπολη !!!

Και αν ο Δήμαρχος δεν έχει την διάθεση και την ευθιξία να το πράξει μόνος του, υπάρχουν και αντιπολιτεύσεις στον Δήμο!!!

Και μετά να δούμε ποιος είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών και ποιος κοιτάει να φτιάξει τους δικούς του ανθρώπους!!



Διαβάστε περισσότερα..

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ?



Διαβάζουμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την παρακάτω είδηση....


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη ανατέθηκε στην Παραχωρησιούχο εταιρεία «Μορέας ΑΕ», του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη), την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στην Παλαιά Εθνική Οδό Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (στην έξοδο οικισμού Δερβενίου), για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν λόγω κατολίσθησης, καθώς και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του υπουργείου, εκτιμάται ότι το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

2 εκ. ευρώ λοιπόν θα πάρει ο Μορέας για να δώσει λύση στο πρόβλημα κατολισθήσεων στο Δερβένι.
Κανένας όμως υπεύθυνος δεν κάνει κάτι για να πιέσει τον Μορέα να επισκευάσει τις ζημιές που έχει κάνει στον δρόμο Μεγαλόπολη - Παραδείσια τον οποίο έχει καταστρέψει εντελώς!

Στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Μορέας όταν θα τελείωνε η κατασκευή της νέας εθνικής οδού , ήταν η αποκατάσταση των ζημιών. Αλλά κανένας δεν τον ενοχλεί. Ούτε από την Μεγαλόπολη , από την Τρίπολη αλλά και από το Υπουργείο.

Και όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τον δρόμο καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα μας.

Ποιοί είναι αρμόδιοι να προστατεύσουν τα συμφέροντα μας και δεν το κάνουν? ΓΙΑΤΙ?
Διαβάστε περισσότερα..