Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ?



Διαβάζουμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την παρακάτω είδηση....


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη ανατέθηκε στην Παραχωρησιούχο εταιρεία «Μορέας ΑΕ», του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη), την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στην Παλαιά Εθνική Οδό Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (στην έξοδο οικισμού Δερβενίου), για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν λόγω κατολίσθησης, καθώς και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του υπουργείου, εκτιμάται ότι το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

2 εκ. ευρώ λοιπόν θα πάρει ο Μορέας για να δώσει λύση στο πρόβλημα κατολισθήσεων στο Δερβένι.
Κανένας όμως υπεύθυνος δεν κάνει κάτι για να πιέσει τον Μορέα να επισκευάσει τις ζημιές που έχει κάνει στον δρόμο Μεγαλόπολη - Παραδείσια τον οποίο έχει καταστρέψει εντελώς!

Στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Μορέας όταν θα τελείωνε η κατασκευή της νέας εθνικής οδού , ήταν η αποκατάσταση των ζημιών. Αλλά κανένας δεν τον ενοχλεί. Ούτε από την Μεγαλόπολη , από την Τρίπολη αλλά και από το Υπουργείο.

Και όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τον δρόμο καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα μας.

Ποιοί είναι αρμόδιοι να προστατεύσουν τα συμφέροντα μας και δεν το κάνουν? ΓΙΑΤΙ?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο το κομμάτι όπου αναφέρατε καταστροφές από την εταιρεία Μορέας ΑΕ, αλλά και σε πολλά σημεία αυτού του δρόμου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.Όπως στον ποταμό Αλφειό οικολογική καταστροφή με απορρίμματα και χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την στηρίξει γεφυρών, καταστροφή οδοστρώματος και όχι μόνο σε διάφορα χωριά καθώς υπήρχε ανεξέλεγκτη μετακινήσει βαρέων οχημάτων,μέσα από αυτούς, καταστροφή γεωργικών δρόμων και αποκοπή από κτήματα και βοσκότοπους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντικατάσταση με καινούργιους. Όλα αυτά και άλλα πολλά.Η αδιαφορία από όλους μας είναι το πρόβλημα καιρός είναι να κάνουμε κάτι όλοι μαζί.Με εκτίμηση P G

Ανώνυμος είπε...

O moreas einai dinami kai den ton enoxlei kaneis distixos....to oreo tis ipotheseis einai oti gia mia katolisthisi pou me 300 xiliarika mporouse na lithei to problima o anaplirotis ipourgos edose 2 ekatomiria euro kai malista ANATHESI ekei omos den milise kaneis oloi kitane min dosei kana 7araki o dimos na to krinoun.Ax ellada den tha allakseis pote distixos....

Δημοσίευση σχολίου